RiderForums.com - Kawasaki Motorcycle Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #1
Hello all, Jim from Canada here...looking for info on the kawi Concours Kipass system, as my Concours is down and out, didn't really think I'd ever be saying that, thought she was bullet proof.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #2
From the searching I've done, I'm leaning towards ignition switch failure, I shut it off at home luckily, and couple hours later went to remount, and no go, I pulled batt checked main fuse, and every other fuse on her and still nothing....wiggled handlebars and wiring connections, then she responded and worked as should, I turned ignition on and off several times and it worked flawlessly...came back an hour later to check again and nothing.....shes down, any help would be greatly appreciated..
 

·
Registered
Joined
·
10,327 Posts
Hey jimmy905. If wiggling the bars and connections got it working I am thinking a bad or loose connection somewhere. Have you had the bike apart recently? Added some accessories? Had it stored where a rodent possibly got too it?

Replacing the Kipass system is not cheap so I would try and eliminate all other possibilities first. My Concours has over 20,000 miles on it and no issues.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #4 (Edited)
I've diagnosed the problem, ignition switch is no good, the bad news is its between $450-$600 in USA,depending where I get it and probably much more in Canada , and requires Kawasaki dealer to load the new ignition switch code into the kipass ecu with KDS3 version kit software. the good news is I can still ride her, all you have to do is unplug and plug back in the grey connector leading away from ignition switch located under left fairing cover right near handlebars with fob present of course and dash flashes just as if you would have pushed down on key. hope this may help someone else with same problem.

I found another post on net, where Kawaski tech support told one of their dealers with a downed Concours 14 to hit the ignition with a rubber mallet, so I hit mine a couple times with rubber mallet and it has worked flawlessly ever since, and also found a pic of a fuse put inline with ignition plug, pull fuse and reinstall and bike goes. cheers
 
1 - 5 of 5 Posts
Top